По-здрави и по-красиви само с 15 минути спорт дневно

2014-09-28 11:01:00
По-здрави и по-красиви само с 15 минути спорт дневно
Снимка: thinkstockphotos.com

Имате ли желание за тренировки? Проблемът на много хора е, че нямат мотивация да отидат във фитнес залата. Разбира се, ако не сте тренирали нищо цял живот, за вас ще е трудно да се настроите на вълна спорт и да се опитвате да тренирате редовно. Все пак трябва да опитате и да спрете да си намирате оправдания. Сега идва есен, задълженията ви ще станат повече покрай училището и няма да разполагате изцяло с времето си.

 

Сега ще ви разкажем повече за концепция за тренировки с продължителност само 15 минути. Идеята е за поддържане на тонус и сваляне на излишните килограми. Ако не ви се ходи редовно във фитнеса, най-добре е да прочетете тази статия и да си помислите дали все пак не е възможно да отделите тези 15 минути за себе си?

 

Какво представляват тези тренировки? Вярвате ли, че благодарение само на 15 минути дневно, можете да изглеждате по-добре и да се чувствате отлично? Отговорът е „да“. Ако не сте професионален спортист, 15 минути могат да бъдат чудесна тренировка. Основната идея е да се включат тренировки със собственото тегло, които се изпълняват у дома и не изискват оборудване.

 

 

Тези тренировки са кратки, но интензивни, те забързват метаболизма и изгарят мазнини, освен това поддържат мускулния тонус. Разбира се, към тези тренировки можете да добавите и гири, ластици, както и други аксесоари, особено, ако сте напреднали.

 

Най-добре е да съчетавате различни упражнения за натоварване и кардио елементи. Можете да правите кръгови тренировки, които имат висока интензивност, бърза скорост и много кратки почивки. Най-добре е да ангажирате големите групи мускули, така изразходвате повече енергия, докато тренирате.

 

Примерна тренировка. За да ви улесним, ще ви дадем пример за тренировка, спрямо нивото ви. За начинаещи най-добре е да правите една серия клекове, няколко лицеви опори, поне 15 подскока, напъни по 5 на крак, отново клекове. Така можете да направите 4 кръга, като почивате 30 секунди между упражненията и по 90 секунди между всеки кръг.

 

Примерна тренировка за напреднали. Започнете с 10 клека, 8 лицеви опори, 15 подскока, по 5 напъна на крак и отново клекове. Направете шест такива кръга, като почивате по 20 секунди между всяко упражнение и по 70 след всеки кръг.

 

Тези тренировки са много подходящи за хора, които не се занимават професионално със спорт, а искат да поддържат форма. Удобството е, че могат да се правят навсякъде, не е нужно да ходите на фитнес или да харчите пари.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия